Laat mij sterven in Ierland - St. Patrick

van € 6,00 voor € 2,00

Voor dit artikel worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Bijna iedereen in de westerse wereld heeft wel eens gehoord van de man die St. Patrick heet. Bijna niemand weet echter iets over hem. De enige twee dingen die de meeste mensen over Patrick "weten" is dat hij Iers en Rooms-katholiek was. In werkelijkheid was hij geen van beide. Hij was Brits en behoorde tot de onafhankelijke Keltische Kerk. Hoewel Patrick de beroemdste persoon van zijn tijd is, is de echte Patrick begraven onder een wolk van mythen.

Christenen van vandaag kunnen veel leren van het leven van de echte Patrick. In het bijzonder laat zijn leven zien hoe God uitzonderlijke dingen kan doen met gewone mensen. Het leert ons ook de noodzaak om te volharden in gebed en op God te wachten. De echte Patrick was een vrij gewone christen, met een buitengewoon gebedsleven. Gebed en geloof waren de sleutels van zijn succes, niet het verrichten van dramatische wonderen. Tegelijkertijd greep God wonderbaarlijk Patrick's leven in, net zoals Hij ingrijpt in de levens van biddende christenen vandaag de dag. Daarentegen kunnen wij weinig leren van de mythische Patrick, behalve dat als wij ongelooflijke wonderen zouden kunnen verrichten, wij misschien ook een heel volk zouden kunnen bekeren.

Ironisch genoeg is het leven van de echte Patrick net zo fascinerend als dat van zijn mystieke tegenhanger, zo niet nog fascinerender. Het is zeker niet nodig om zijn leven met veel fabels op te smukken. Hij gaf zijn comfortabele leven als burger van de hogere klasse in Romeins Brittannië op om in armoede, lijden en voortdurend gevaar in Ierland te leven. Alles achter zich latend bracht hij de liefde van Christus naar de gehate vijanden van zijn eigen volk, naar de natie die hem ooit ontvoerde en tot slaaf maakte. Hoewel hij door zijn eigen volk in Brittannië belachelijk werd gemaakt en verworpen, veranderde Patrick de koers van een hele natie. Hij was zeker een van de grootste missionarissen die ooit heeft geleefd.

 

 

Winkelwagen
Prijs van € 6,00 voor 2,00
Levertijd 2 dagen
  (Even geduld, voorraad aan het controleren)

* verplichte veld(en)

Aanverwante artikelen

Vroege Christenen EPUB

Laat de vroege-christenen eens aan het woord. 

Veel christenen denken dat de Apostel Johannes, vlak voordat hij stierf in ongeveer het jaar 98 n.Chr. ons het complete...
€ 6,00€ 2,00

Levertijd 2 dagen

Gods Koninkrijk ondersteboven

Gods Koninkrijk keerde de wereld ondersteboven 

Nadat David Berçot het boek ‘Will the real Heretic please stand up’ had geschreven (Laat...

€ 6,00€ 2,00

Levertijd 2 dagen

Twee Koninkrijken

Wat geloofden de eerste christenen over de Twee Koninkrijken 

Een van de ironische dingen van het Christendom van vandaag is dat een fundamenteel grondbeginsel van het christelijke...
Vrijwillige Bijdrage
Het Geheim van hun Kracht

Het Geheim van hun Kracht 

 Wat zouden de Anabaptisten ons kunnen vertellen?
€ 6,00€ 2,00

Levertijd 2 dagen