We spreken geen grote dingen, WIJ LEVEN ERNAAR!! (deel 2)

€ 6,00

Voor dit artikel worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Justin Martyr - Filosoof wordt Christen

Enkele tientallen jaren na de dood van de apostel Johannes, startte een jonge filosoof genaamd Justin (ca. 100 - 165), een spirituele tocht op zoek naar de waarheid. Op een dag toen hij op weg was naar zijn favoriete plek om te mediteren die uitkeek over de mediterraanse zee, merkte hij op dat een oude man achter hem liep. Justin wilde met rust gelaten worden en keek geïrriteerd achterom naar de oude man. Maar de oude man, die een christen bleek te zijn, liet zich niet daardoor van de wijs brengen. Hij begon een gesprek met hem en kwam te weten dat Justin een filosoof was. Toen begon de oude man enkele diepe reflecterende vragen te stellen aan Justin, om hem de tekortkomingen van menselijke filosofieën in te laten zien.

Zoals Justin later schrijft: “Toen de oude man deze en vele andere dingen tegen mij gesproken had, verdween hij na mij aangemoedigd te hebben eens over deze dingen na te denken. Ik heb hem daarna nooit meer ontmoet, maar onmiddellijk ontstak er een vlam in mijn ziel. Ik was overweldigd met liefde voor de profeten en de vrienden van Christus. Na over de dingen die de oude man gezegd had nagedacht te hebben, realiseerde ik mij dat het christendom de enige ware en waardevolle filosofie was.”

Nadat hij een christen geworden was, bleef Justin zijn filosofen mantel dragen om aan te geven dat hij de enige ware ‘filosofie’ gevonden had. Uiteindelijk werd hij een kundige verkondiger van het Evangelie en heeft vele Romeinen - geschoold en ongeschoold - tot het volgen van Christus gebracht. Gedurende Justin’s hele leven was het christendom een verboden religie. Justin realiseerde zich dat veel van de vervolgingen voortkwamen uit valse geruchten en onterechte beschuldigingen. Hij dacht dat indien de Romeinse regeerders de waarheid over de christenen zouden weten, misschien dit de wrede vervolgingen een halt toe zou roepen. Dus, met risico voor zijn eigen leven, schreef hij zijn 1e verdedigingswerk, geadresseerd aan Keizer Antoninus Pius. Uiteindelijk kostte het verdedigen van Christus, Justin het leven. Een groep filosofen beraamden een complot en lieten hem arresteren en ter dood brengen. De dood boven het verloochenen van Christus verkiezend, werd Justin omstreeks 165 ter dood gebracht. Na zijn dood werd hij bekend  met de naam Justin Martyr (Justinus de Martelaar).

Aantal pagina's: 44

Formaat: PDF en Epub

 

 

Winkelwagen
Prijs 6,00
Levertijd 2 dagen
  (Even geduld, voorraad aan het controleren)

* verplichte veld(en)

Specificaties

Formaat EPUB, PDF

Aanverwante artikelen

Vroege Christenen EPUB

Laat de vroege-christenen eens aan het woord. 

Veel christenen denken dat de Apostel Johannes, vlak voordat hij stierf in ongeveer het jaar 98 n.Chr. ons het complete...
€ 6,00

Levertijd 2 dagen

Gods Koninkrijk ondersteboven

Gods Koninkrijk keerde de wereld ondersteboven 

Nadat David Berçot het boek ‘Will the real Heretic please stand up’ had geschreven (Laat...

€ 6,00

Levertijd 2 dagen

Het Geheim van hun Kracht

Het Geheim van hun Kracht 

 Wat zouden de Anabaptisten ons kunnen vertellen?
€ 6,00

Levertijd 2 dagen

We spreken niet over grote dingen, wij leven ernaar!

We spreken geen grote dingen, WIJ LEVEN ERNAAR!! (deel 1) 

Mark Minucius Felix, Advocaat voor God.
€ 6,00

Levertijd 2 dagen