Wat geloofden de Eerste Christenen over de Vader en de Zoon?

Vrijwillige Bijdrage

Voor dit artikel worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Een van de ironische dingen van het Christendom van vandaag is dat een fundamenteel begrip van het christelijke geloof bijna verdwenen is.

Dat gaat over de relatie of verhouding tussen de Vader en Zijn Zoon, Jezus Christus.

Dit artikel geeft de zienswijze weer hierover van de Eerste Christenen (de volgelingen van Jezus Christus tot ca. 325 n.Chr.).

Het is een geloofspunt waarover veel verschillende meningen en gedachten over zijn binnen de Christenheid, maar weinig Christenen weten hoe de Vroege Christenen hierover nu echt dachten.

Toch is het een belangrijk geloofspunt, want als je hiermee niet bekend bent of dit niet goed begrijpt, met al zijn speciale betekenissen en consequenties, dan zal je het Christendom in het algemeen en het apostolische vroege Christendom (van voor 325 n.Chr.) ook niet helemaal begrijpen. We gaan het in dit artikel hebben over wat de Eerste Christenen onderwezen en geloofden over de de Vader en de Zoon en kijken en wat het vandaag voor ons inhoud.

Dit artikel daagt ons uit om onze eigen opvattingen over wat wij geloven te onderzoeken aan de hand van de Heilige Schrift en de geschriften van de eerste-christenen. Het vereist een onbevooroordeelde lezer met een oprecht verlangen om God te dienen want hun zienswijze zal zeker op verschillende terreinen niet overeenstemmen met wat wij vandaag te dag geloven. 

Verkrijgbaar in PDF formaat - aantal bladzijden 8.


Prijs: Vrijwillige Bijdrage

Voor het downloaden van de PDF klik hier

 

 

 

Specificaties

Formaten PDF

Aanverwante artikelen

Vroege Christenen EPUB

Laat de vroege-christenen eens aan het woord. 

Veel christenen denken dat de Apostel Johannes, vlak voordat hij stierf in ongeveer het jaar 98 n.Chr. ons het complete...
€ 6,00€ 2,00

Levertijd 2 dagen

Gods Koninkrijk ondersteboven

Gods Koninkrijk keerde de wereld ondersteboven 

Nadat David Berçot het boek ‘Will the real Heretic please stand up’ had geschreven (Laat...

€ 6,00€ 2,00

Levertijd 2 dagen

MP4 - Just War Debat

MP4 - Just War Debat 

Kunnen christenen deelnemen aan een oorlog of deze op een andere wijze ondersteunen? Zijn er ‘regels’ die bepalen wanneer het voeren van een oorlog ‘rechtvaardig’ is?

 

 

 

Vrijwillige Bijdrage